Scandal cu jigniri, în conducerea Senatului. Cîţu spune că Tăriceanu a ţipat la el şi l-a făcut „turnător” şi „securist”


Sesiunea parlamentară a demarat, luni, cu scandal, la Senat. iberalul Florin Cîţu a povestit, pe Facebook, că preşedintele forului legislativ, Călin Popescu Tăriceanu, a ţipat la el şi l-a făcut „turnător ordinar” şi „securist”.

„Nu pot să facă întotdeauna ce vor! Astăzi am mers la Biroul Permanent al Senatului cu documentele care arătau că preşedintele comisiei economice trebuie sancţionat pentru abuz în serviciu. Însa am avut un adevărat şoc. “Elegantul” preşedinte ALDE şi preşedinte al Senatului a venit trăgând un car de nervi după el, iar ţinta nervilor eram eu”, a scris Florin Cîţu.

El a redat dialogul, care, spune el, „i-a şocat pe toţi cei prezenti în sala”.

Tăriceanu: „Domnule Cîţu, nu ştiam că eşti un turnător ordinar… ai scris celor de la ALDE Austria şi Bruxelles că eu fac presiuni asupra băncii centrale. Cum îţi permiţi aşa ceva?”

Cîţu: „Domnule presedinte, este o scrisoare publică, la adresa abuzurilor ALDE, în ceea ce privesşe tratatul de functionare al UE”.

Tăriceanu: „Cum îţi permiţi aşa ceva? Esti un securist …”

Cîţu: „Domnule preşedinte, încălcarea tratatului de funcţionare este un lucru foarte grav..”

Tăriceanu: „Cum îţi permiţi aşa ceva? Ai scris în Austria…”

Cîţu a mai scris: „Dialogul a continuat în această notă, el urlând la mine. Este prima dată când văd faţa adevarată a domnului preşedinte ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul liberal afirmă că „totul a pornit de la scrisoarea sa publică”.

Cîţu a mai anunţat că nu a mai fost propusă invitarea la audiere a guvernatorului BNR Mugur Isărescu, informaţia fiind confirmată ulterior, într-o declaraţie de presă şi de către Călin Popescu Tăriceanu, care a fost întrebat…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata