Schimbarea la față a Domnului. Ce este bine să mănânci astăzi. Vei avea noroc

Astăzi are loc Schimbarea la Față a Domnului, una din cele mai importante sărbători de peste an. Există anumite interdicții în special cu privire la ce putem mânca. Sărbătoarea este despre un mare eveniment religios care a avut loc cu câteva zile înainte de răstignirea lui Iisus Hristos. Fața acestuia i s-a luminat puternic în fața apostolilor, pe Muntele Taborului, acest moment anunțând practic că Mântuitorul va învia din morți.

Schimbarea la față a Domnului: Azi e bine să mănânci pește

Astăzi este bine să mănânci pește, conform tradiției. Ba chiar Biserica dă dezlegare la pește căci până pe 14 august suntem în postul Adormirii Maicii Domnului. Legat de ce se poate și nu se poate consuma toată ziua există câteva superstiții. Se spune că persoanele care mănâncă struguri înainte de slujba de astăzi va avea dureri de burtă.

Apoi, cei care nu postesc vor avea parte numai de probleme de sănătate tot anul. Tot legat de mâncare se spune că azi e bine să bem doar apă și să consumăm fructe, legume și carne de pește pentru a avea parte de sănătate și prosperitate de aici și până la ultima zi din acest an, mai spun datinile.

Pe 6 august este prăznuită Schimbarea la Față a Domnului Iisus Hristos. Sursa foto: doxologia.roAstăzi nu e bine să te cerți cu nimeni. Sursa foto: doxologia.ro

Cine nu-și vede umbra capului la răsărit va muri

Tot în zona superstițiilor, se zice că persoanele care nu își văd umbra capului la răsăritului soarelui ori la apusul soarelui va muri până la sfârșitul anului. Nu e bine să te cerți cu nimeni azi, că acele certuri te vor urmări până la sfârșitul anului. De asemenea, azi nu trebuie să faci curățenie, ci doar să îi ostenești pe musafiri cu bucatele pregătite de tine.

Oamenii care se roagă în această zi lui Dumnezeu vor scăpa de cele mai mari patimi, de cele mai grele pietre pe care le au pe suflet. Se spune că rugăciunile către Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, capătă o putere deosebită în ziua Schimbării Sale la față….

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata