Școala din Texas unde au fost împușcați 19 elevi va fi demolată

Școala din Uvalde, acolo unde un atacator în vârstă de 18 ani a împușcat 19 copii și două profesoare, va fi demolată, a precizat primarul orașului din Texas, Don McLaughlin.

Astfel că, primarul a făcut acest anunț marți 21 iunie, în timpul unei ședințe pline de tensiune a consiliului local, în care locuitorii orașului au cerut răspunsuri pentru carnagiul din luna mai a acestui an.

„Am înțeles – și am avut această discuție cu administratorul (școlii) – că școala va fi demolată. Nu le poți cere copiilor sau profesorilor să se mai întoarcă vreodată acolo”, a precizat primarul McLaughlin, conform BBC.

Acesta nu a spus și când va avea loc demolarea.

În plus, școala primară Robb din Uvalde, Texas, are circa 600 de elevi în clasele a II-a, a III-a și a IV-a.

Mai mult decât atât, opinia publică s-a înfuriat după ce s-a aflat că polițiștii sosiți la fața locului în ziua masacrului au așteptat mai mult de o oră înainte de a interveni și a-l ucide pe atacator.

Totodată, școala din Uvalde nu este prima care demolată după un astfel de incident.

De asemenea, școala Sandy Hook din Newtown, Connecticut, a fost demolată după un incident similar în anul 2012, în urma căruia 20 de copii de 6 și 7 ani și șase angajați ai școlii au fost împușcați. În locul ei a fost ridicată o nouă școală.

Așadar, America este în stare de șoc, după masacrul de la școala din Uvalde, Texas. 19 copii și două profesoare  au fost uciși de un tânăr de 18 ani, care a fost împușcat mortal de polițiști. Băiatul își cumpărase arme de ziua lui. Înainte să plece de acasă, și-a ucis bunica.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata