Se schimbă pașapoartele în 2019. Ce culoarea va avea coperta și ce va scrie pe ea

Din 2019 se schimbă pașapoartele! Ministerul britanic de Interne a anunțat că, după Brexit, paapoartele eliberate pentru cetățenii Regatului Unit vor avea altă copertă. Noile pașapoarte nu vor mai avea culoarea bordo și vor reveni la albastrul lor de altădată.

Acestea nu vor mai fi livrate decât odată cu reînoirea contractului cu fabricantul, adică din luna octombrie 2019. Iar, între data Brexit-ului, 29 martie 2019, și luna octombrie, cele care sumt îmbrăcate în bordo vor fi în continuare folosite, însă mențiunea ”Uniunea Europeană” va dispărea, confom AFP.

Se schimbă pașapoartele în 2019

”Ieşirea din UE ne dă ocazia unică de a reinstaura identitatea noastră naţională”, a declarat Brandon Lewis, secretar de stat pentru imigraţie, într-un comunicat. „De aceea, sunt încântat să anunţ că paşapoartele britanice îşi vor recăpăta designul emblematic aurit pe un fond albastru odată cu ieşirea din Uniunea Europeană în 2019”, potrivit agerpres.ro.

Se schimbă pașapoartele în 2019. Ce culoarea va avea coperta și ce va scrie pe eaMinisterul britanic de Interne a anunțat că, după Brexit, paapoartele eliberate pentru cetățenii Regatului Unit vor avea altă copertă

Culoarea albastră a pașapoartelor a fost folosită prima dată în 1921, înainte ca țara să adere la UE și să înceapă să emită din 1988 documentul în format uniform ales pentru ansamblul UE, conform revistacariere.ro. 

”Un frumos cadou de Crăciun pentru cei cărora le pasă de identitatea națională”

Conform thesun.co.uk, această hotărâre este dedscrisă drept o ”victorie senzațională”. Mai mult, tabloidul conservator, care este și un susținător al Brexit-ului, a menționat că guvernul ”a dat curs cererii sale”.

Se schimbă pașapoartele în 2019. Ce culoarea va avea coperta și ce va scrie pe eaCuloarea albastră a pașapoartelor a fost folosită prima dată în 1921

De altfel, anunțul a fost primit bine de deputații britanici, aceștia numindu-l un ”cadou frumos”. ”Un frumos cadou de Crăciun pentru cei cărora le pasă de identitatea naţională: reintroducerea…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata