Se va construi un nou aeroport în România!

De Jurnalul Național Construcţii Investiții Utile 368 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Consiliul Județean (CJ) Galați a transmis în cadrul unui comunicat emis marți, 22 februarie, că instituțiile gălățene și cele din Brăila vor încheia un protocol de colaborare pentru realizarea unui aeroport regional.

Apare un nou aeroport în România! Va fi încheiat un protocol de colaborare pentru realizarea acestuia

De asemenea, protocolul va fi supus aprobării în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Galaţi de luni, 28 februarie, conform informațiilor transmise de Consiliul Județean (CJ) Galați. În această situaţie, documentaţia tehnico-economică a acestui obiectiv de investiţii, dar şi toate documentele premergătoare execuţiei acestuia vor fi realizate pe baza acestui protocol de colaborare, în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport (ADIIT) de interes strategic în zona de Est şi Sud, din care fac parte consiliile judeţene din Galaţi, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa.

„Vom lucra împreună cu colegii de la Brăila pentru ca proiectul aeroportului să devină realitate. Este fără doar şi poate una dintre cele mai aşteptate investiţii, care ar ajuta mult la dezvoltarea întregii regiuni. Ştiu că se vorbeşte de mulţi ani de acest proiect, însă, acum, pentru prima oară se fac paşi concreţi pentru a realiza acest vis al celor care trăiesc în zona Galaţi – Brăila şi nu numai, în condiţiile în care de acest aeroport ar putea beneficia şi cei din Vrancea sau localităţile de frontieră din Republica Moldova”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Au fost prevăzuți bani pentru realizarea primelor expertize şi analize

În plus, acesta a explicat că în bugetul de anul acesta al instituţiei au fost prevăzuți bani pentru realizarea primelor expertize şi analize, dar şi a mai multor documente tehnice, de care este nevoie pentru a fi obţinute, prin intermediul ADIIT, fonduri nerambursabile pentru construirea acestui aeroport.

„Acum avem şi un avantaj foarte mare, şi anume faptul că acest obiectiv de investiţii a fost inclus în Master Planul General de Transport al României. În plus, nu mai suntem singuri în acest demers, ci împreună cu partenerii de la Brăila. De altfel, cred că este primul proiect major, cel puţin din ultimii ani, în care, fără niciun fel de orgoliu, chiar şi dincolo de hârtii şi proceduri, cele două judeţe îşi dau mâna pentru a realiza o investiţie atât de importantă”, a mai adăugat Costel Fotea.