Sebastian Coe: organizatorii JO 2020 să nu se grăbească în luarea deciziei referitoare la prezenţa publicului

0 182

Sebastian Coe preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism (World Athletics), i-a îndemnat pe organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo să nu se grăbească în luarea unei decizii referitoare la prezenţa publicului la competiţiile din această vară, informează AFP.

Astfel, „Sper că decizia nu va fi luată prea devreme, pentru că nu văd niciun motiv pentru care deciziile ar trebui ingerate cu forţa în timp ce lumea se schimbă, pe măsură ce vaccinurile sunt lansate. Cred că este o decizie care nu trebuie neapărat luată în acest moment”, a declarat Lordul Coe în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la finalul unei reuniuni a Consiliului World Atheltics.

„Nu ştiu când ar urma să fie luată decizia, însă este o judecată care trebuie să fie echilibrată”, a adăugat el.

În dorinţa sa, fostul dublu campion olimpic la 1.500 m a explicat că „şi-ar dori, bineînţeles, ca stadioanele să fie deschise publicului”, însă a subliniat că „lucrul cel mai important este să avem sportivii la Jocuri”.

În contextul actual mondial, Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din 2020 pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, urmează se dispute între 23 iulie şi 8 august, iar comitetul japonez de organizare a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că prevede să ia o decizie în privinţa spectatorilor străini până la sfârşitul acestei luni, probabil înaintea debutului ştafetei flăcării olimpice, prevăzut pe 25 martie, fără public, la Fukushima.

În acest sens,  responsabilii Tokyo-2020 intenţionează să ia o decizie, în cursul lunii aprilie, în privinţa capacităţi maxime a arenelor, în contextul sanitar actual legat de Covid-19.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata