Secetă cumplită în Italia: oamenii nu mai au voie să-și spele mașinile

Regiunea Lombardia din Italia se confruntă cu o secetă cumplită. Astfel că, pe lângă raţionalizarea apei în 125 de localități, este interzisă şi spălarea maşinilor, umplerea piscinelor sau udarea grădinilor. Măsurile sunt în vigoare cel puţin până la data de 31 august.

Așadar, situație dramatică în Italia. Mai mult decât atât, Regiunea Lombardia cere declanșarea stării de urgență din cauza secetei.

În plus, în 125 de localități apa a fost raționalizată, iar agricultorii italieni susțin că recolta a fost deja compromisă în proporție de 20% și acesta este numai începutul.

În anumite zone ale Italiei nu a plouat de 110 zile, iar autoritățile se confruntă cu cea mai dramatică situație și cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

De aceea, au fost luate măsuri excepționale, pe care locuitorii nu le-au mai trăit niciodată. În 100 de localități din regiunea Lombardia și 25 din provincia Bergamo, apa a fost raționalizată până la data de 31 august. Oamenii nu mai au voie să spele mașinile, nu au voie să-și umple piscinele sau să-și ude grădinile cu flori sau legume.

Mai mult, amnezile pentru cei care încalcă această regulă sunt de la 25 la 500 de euro.

 

În primele 5 luni ale anului acesta, ploile în Italia au scăzut dramatic cu 59% față de anul trecut.

Sursa: antena3.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata