Secvenţa cu penalty-urile apărate de Duckadam, postată de Ambasada Suediei după discursul impresionant susținut de Tusk


Ambasada Suediei la București a postat pe pagina de Facebook secvența cu penalty-urile apărate de Helmut Duckadam, după ce Donald Tusk le-a cerut românilor să apere statul de drept şi Constituţia cu aceeaşi hotărâre.

 

Președintele Consilului European Donald Tusk a avut un discurs impresionant, în limba română, în cadrul evenimentului de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

„Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”, a declarat Tusk la finalul discursului în limba română rostit cu ocazia ceremoniei de la Ateneu pentru marcarea preluării preşedinţiei Consiliului UE de România.

În același discurs, Donald Tusk a dat citate din scriitori celebri români, precum Nichita Stănescu, și a făcut referire la Nadia Comăneci, Simona Halep.  În plus, el a mărturisit că, în familia sa, prima mașină a fost o Dacia 1300.

Discursul susținut de Donald Tusk:

Post-ul Secvenţa cu penalty-urile apărate de Duckadam, postată de Ambasada Suediei după discursul impresionant susținut de Tusk apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata