Şedinţă CExN la PSD. Social-democraţii stabilesc strategia, în conflictul cu Iohannis şi analizează filialele din care au plecat parlamentari la Ponta

0

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni de la ora 14,00, la Palatul Parlamentului. Pe agenda şedinţei partidului se află strategia, în conflictul deschis cu şeful statului, pe tema numirii miniştrilor, dar şi situaţia filialelor unde parlamentarii PSD au părăsit partidul şi s-au dus la formaţiunea lui Victor Ponta. În plus, Liviu Dragnea este contestat la Cameră, şi i se cere revocarea din funcţia de preşedinte al forului legislativ.

Şedinţa CExN al PSD are loc în contextul în care Opoziţia pregăteşte o moţiune de cenzură. În plus, la Cameră se înregistrează un blocaj, după ce PNL, USR şi PMP  cer revocarea din funcţii pe preşedintele Camerei Liviu Dragnea şi vicepreşedintele Camerei Florin Iordache.

Conducerea PSD îşi verifică majoritatea, după organizaţiilor de la Braşov şi Caraş Severin, dar şi agenda acţiunilor din perioada următoare, vizând dezbaterea proiectul de buget pe anul viitor care urmează să vină la Parlament şi moţiunea de cenzură pe care opoziţia intenţionează să o depună.

„Trebuie să vedem ce se întâmplă în organizaţiile în care au plecat câţiva colegi, cum e Braşovul, cum e Caraş, deci discutăm chestiuni organizatorice, dar şi chestiuni care vizează activitatea următoare: agenda, program, moţiunea de cenzură, buget”, a precizat duminică, pentru AGERPRES, vicepreşedintele PSD Florin Iordache.

Viorica Dăncilă afirma că în şedinţa CExN de luni va prezenta „rezultatele de la Bruxelles, la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor.

„Acelaşi lucru l-am prezentat şi domnului preşedinte Liviu Dragnea şi acelaşi lucru vrem să-l prezentăm şi în faţa Comitetului Executiv. Aşa este normal – să facem un raport al activităţii noastre şi al modului în…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close