Şedinţă CSAT, la Palatul Cotroceni. Preşedintele Iohannis, faţă în faţă cu premierul Dăncilă

0

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte, marţi, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis. Este prima întâlnire a şefului statului cu premierul Viorica Dăncilă, după scandalul legat de semnarea remanierii miniştrilor, care a ajuns pe masa judecătorilor de la CCR.

În plus, este prima şedinţă la care participă noul ministru al Apărării, Gabriel Leş, care l-a înlocuit pe Mihai Fifor la şefia ministerului, în urma remanierii Guvernului. La şedinţă urmează să participe şi noul ministru al Economiei, Niculae Bădălău.

Printre subiectele care ar urma să se afle pe ordinea de zi a şedinţei CSAT se află planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 – 2028.

CSAT urmează să mai discute programul propriu de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019.

„În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale”, preciza Administraţia Prezidenţială săptămâna trecută, într-un comunicat.

Săptămâna trecută, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, după ce a fost audiat la comisia de specialitate a Senatului, că este foarte posibil ca la şedinţa CSAT să existe o informare cu privire la conflictul între Rusia şi Ucraina. „Este foarte posibil ca în cadrul acestui CSAT să fie nevoie de o informare pe această temă”, spunea el.

Şedinţa CSAT va avea loc începând cu ora 13.00, şi este ultima din acest an. Ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a avut loc pe 4…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata