Şedinţă de guvern la Alba Iulia/Dăncilă: Vom pune în aplicare politici publice în serviciul ţării şi în beneficiul cetăţeanului

0 87

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat că şedinţa solemnă organizată joi la Alba Iulia este "probabil cel mai emoţionant moment" al mandatului actualului Guvern, precizând că vor fi puse în continuare în aplicare politici publice în serviciul ţării şi în beneficiul cetăţenilor.

"Avem privilegiul istoric de a fi miniştri ai Guvernului României în momentul aniversării a o sută de ani de la Marea Unire proclamată aici, la Alba Iulia. În plan simbolic este probabil cel mai emoţionant moment al mandatului nostru. Vom continua să punem în aplicare politici publice în serviciul ţării şi în beneficiul cetăţeanului, să arătăm copiilor şi urmaşilor noştri că avem capacitatea să le lăsăm moştenire o Românie demnă, prosperă, mai unită şi mai puternică", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de la Alba Iulia.

Potrivit şefei Executivului, actul unirii de acum o sută de ani a fost posibil datorită unor împrejurări istorice pe care conducătorii ţării de la acea vreme au ştiut să le valorifice pentru binele României.

"Dragi români, este o onoare să fim astăzi la şedinţa solemnă organizată pentru a celebra Ziua Naţională a României şi Centenarul Marii Uniri. Sala Unirii în care ne aflăm – un simbol şi un templu al României Mari, unde s-a hotărât şi s-a semnat actul Marii Uniri – este locul în care oamenii simt cu adevărat mândria de a fi român. Actul unirii de acum o sută de ani a fost posibil datorită unor împrejurări istorice pe care conducătorii ţării de la acea vreme au ştiut să le valorifice pentru binele României. Acei conducători nu au avut doar înţelepciune politică şi talent diplomatic, ci au venit şi cu o viziune pentru România Mare", a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că Guvernul depune eforturi pentru a construi "o Românie modernă, activă, dinamică, cu o economie solidă şi o societate unită".

"Şedinţa simbolică a Guvernului este un moment de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x