Şedinţă la PSD, după refuzul lui Klaus Iohannis de a numi miniştri la Dezvoltare Regională şi Transporturi, până după 1 decembrie

0 94

Social-democraţii se reunesc, luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, la Parlament, pentru a stabili strategia, în urma refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a numi miniştri la două ministere, Dezvoltare Regională şi Transporturi, până la finalizarea evenimentelor legate de Centenar şi Ziua Naţională a României.

Ședința are loc în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că va amâna o decizie în privința numirii în Guvern a Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici.

În ședința de luni se va defini strategia pe care o vor avea partidul în perioada următoare, după afirmațiile făcute de Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern, o primă reacţie la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis .

Dăncilă a lansat un apel către şeful statului să îşi schimbe atitudinea, în acord cu prerogativele constituţionale şi l-a acuzat că doreşte să blocheze activitatea Executivului.

Secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu a afirmat, la Antena 3, că partidul analizează căile de atac în acest caz şi a comentat că „nu poți să sabotezi țara pentru că urăști această guvernare”.

„Este halucinant, depășește orice noimă, dar logică că vrea să saboteze actul de guvernare. Este unic în Europa. Că amâni discuția până pe 2 decembrie, fără nicio explicație, refuzi miniști, procurori. Asta face. Am venit cu alte propuneri. Am schimbat 70 de miniștri, dar țara merge bine, economia merge bine, ne laudă toți. Nu poți să sabotezi țara pentru că urăști această guvernare”, a spus el.

Citeşte şi: REPORTAJ/Mica Românie de la Cercul Polar. Roxana a terminat Dreptul în ţară, iar acum e în clasa întâi în Skjervøy,…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x