Șeful PNL Tulcea îl contrazice pe Iohannis: Trebuie să existe dezbatere între candidați

0 103

Liderul PNL Tulcea, Ștefan Ilie, a scris pe Facebook că trebuie să existe dezbatere între candidații la președinție, la doar câteva ore după ce Klaus Iohannis a anunțat că „nu poate exista nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor”.

Șeful PNL Tulcea, Ștefan Ilie, a spus, marți, într-o postare pe Facebook că dezbaterile sunt „tradiții de neevitat în democrațiile lumii”.

„Sunt de părere că trebuie să existe dezbatere între candidații la președinție. Astfel de întâlniri sunt tradiții de neevitat în democrațiile lumii. Uneori ele sunt memorabile, alteori sunt terne. Uneori produc idei, alteori doar show. Din Statele Unite, în Europa Occidentală, până în democrațiile mai tinere din fostul bloc comunist și de aici mai departe, întâlnirile între candidați în fața oamenilor sunt cutume respectate aproape fără excepție. Țin de esența jocului democratic. Pentru că acolo, de fapt, candidații vorbesc nu atât unul cu altul, ci vorbesc cu cetățenii. Asta e tot ce contează”, spune șeful PNL pe rețeaua de socializare.

Acesta susține că înțelege motivele pentru care Klaus Iohannis nu vrea să participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, „o persoană care a produs atât de mult rău acestei țări”, dar afirmă că, în democrație, dialogul este fundamental.

„Înțeleg reținerea Președintelui de a dialoga cu V. Dăncilă. Dincolo de ororile pe care aceasta le produce împotriva limbii române, este dificil să stai de vorbă cu o persoană care a produs atât de mult rău acestei țări, exponenta unui partid care nu doar a ignorat vocea sutelor de mii de oameni ieșiți în stradă, ci și a astupat-o cu forța. Dar în democrație, dialogul este fundamental”, a mai spus liderul liberal.

Klaus Iohannis a anunțat marți, tot pe Facebook, motivele pentru care a hotărât să nu accepte o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD la…

Citeste continuarea pe News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata