Şeful Radioului public apără salariile de lux pe modelul TVR: «Nu ne lasă GDPR să le spunem!» Puterea a făcut scut în jurul lui Georgică Severin

Preşedintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune a fost audiat în Parlament, pentru a răspunde acuzaţiilor privind risipa banilor publici din instituţie.
Libertatea a scris în urmă cu câteva săptămâni despre cum sunt „tocaţi” banii cetățenilor pe salarii de lux şi pe deplasări în străinătate.
Georgică Severin nu poate confirma dacă are un consilier plătit cu 16.000 de lei pe lună, pentru că, spune el, ar încălca regulamentul european privind confidenţialitatea.
Aceeaşi strategie a fost folosită şi de şefa TVR, Doina Gradea, pentru a ascunde valoarea contractelor dezvăluite de Libertatea.
Parlamentarii PSD nu au vrut să se discute aceste subiecte, pe motiv că informaţiile vin de la „anonimi”.

„Se spune că am cel mai mare salariu din istoria instituţiei. Este foarte posibil, pentru că odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, probabil am cel mai mare salariu brut. Dar asta nu înseamnă că mi-a crescut şi netul. Netul este în conformitate cu prevederile legale”, a spus Georgică Severin, în faţa parlamentarilor.

Aşa s-a apărut timp de aproape două ore: salariile sunt cum sunt, poate mari, poate mici, dar în orice caz sunt legale. Iar GDPR îl împiedică să le dezvăluie.

Libertatea a scris că şeful Radioului public câştigă 7.000 de euro pe lună, iar şefa sa de cabinet are un venit de circa 3.500 de euro pe lună.

„Salariile sunt cât zice legea”, spune şeful Radioului, care a luat peste picior încercările jurnaliştilor de a prezenta public cum sunt cheltuiţi banii în instituţiile de stat.

„Ştiu că s-au făcut tot felul de tentative pentru a publica salariile, dar vă reamintesc că prin legislaţia în vigoare suntem în faţa unei situaţii extrem de…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata