Șeful TikTok ajunge în fața autorităților din SUA.

De Jurnalul Național Actuale Externe Timp Liber 175 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Preşedintele director general al TikTok, Shou Zi Chew, va ajunge în ziua de 23 martie în fața autorităților din SUA. Acesta va vorbi, printre altele, despre legătura platformei cu Partidul Comunist Chinez.

Șeful TikTok ajunge în fața autorităților din SUA. Va vorbi despre legătura cu Partidul Comunist Chinez

Preşedintele director general al TikTok, Shou Zi Chew, urmează să fie audiat de Congresul american la data de 23 martie pentru a vorbi despre legătura platformei cu Partidul Comunist Chinez.

În plus, Cathy McMorris Rodgers, şefa unei puternice comisii din Camera Reprezentanţilor, a subliniat că americanii au dreptul să ştie ce impact au aceste acţiuni asupra vieţii lor private.

„Americanii au dreptul să ştie ce impact au aceste acţiuni asupra vieţii lor private”, a precizat Cathy McMorris Rodgers, care a cerut această audiere, potrivit afp.com

Este pentru prima dată când Shou Zi Chew este audiat de Congresul SUA

Trebuie precizat că este pentru prima dată când preşedintele director general al reţelei de socializare chineze este audiat de Congresul SUA. Shou Zi Chew a fost primit deja la Bruxelles la începutul lui ianuarie pentru discuţii cu mai mulţi înalţi oficiali europeni.

Forţa mai mare a republicanilor în Congres, care deţin în prezent majoritatea în Camera Reprezentanţilor, riscă să complice şi mai mult situaţia platformei. Aleşii conservatori acuză TikTok, proprietate a gigantului chinez ByteDance, că este un instrument de spionaj sau de propagandă în serviciul Beijingului.

Aplicaţia „a permis în mod deliberat Partidului Comunist Chinez să acceadă la datele utilizatorilor americani”, a denunţat Cathy McMorris Rodgers.

Pentru a avea o şansă de a continua să fie autorizată pe telefoanele din SUA, TikTok ar putea fi nevoită să se separe de compania-mamă, ByteDance.

TikTok ar putea fi interzis în UE

Mai mult, celebra aplicaţie ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană. Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă, a transmis companiei chineze ByteDance că trebuie neapărat să îşi accelereze eforturile de a respecta legislaţia europeană.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, TikTok ar putea primi interzis la nivelul UE, scrie jurnaliştii agenţiei Reuters.

Thierry Breton a dat şi un termen până la care compania din China trebuie să îşi rezolve situaţia, pentru a putea opera în continuare în Uniunea Europeană: luna septembrie.

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei”, a mai spus comisarul european pentru Piața Internă.

TAGGED: , ,