Seidler (USR): PSD a făcut o cacealma din abrogarea pensiilor speciale; proiectul, atacabil la CCR

0 68

Proiectul privind abrogarea pensiilor speciale, adoptat marţi de Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, riscă să fie atacat la Curtea Constituţională din cauza eliminării pensiilor magistraţilor, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

„PSD a făcut practic o cacealma din abrogarea pensiilor speciale. De ce spun asta? Pentru că nu au luat în considerare proiectul USR. S-a mers pe proiectul PNL. Diferenţa specifică fiind pensiile de serviciu ale magistraţilor. Curtea Constituţională a spus foarte clar că eventuala abrogare a acestora este neconstituţională. De aceea, o lege care abrogă pensiile de serviciu ale magistraţilor urmează să fie încă o dată, în mod evident, neconstituţională. Vom încerca să reversăm mâine acest lucru, în şedinţa de plen, dar, din câte am văzut, din votul de astăzi de la comisie, există şanse foarte mici în acest sens”, a arătat deputatul USR, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei comisiei.

În opinia sa, PSD „a făcut intenţionat şi în mod ipocrit” o lege care să fie atacabilă la Curtea Constituţională.

„Ne-au şi spus acest lucru, de altfel, din comunicarea anterioară discuţiei din comisie. În plus, pentru a încerca să amestece nedreptăţi cu chestiuni absolut normale, PSD a inclus în această lege de abrogare inclusiv indemnizaţii de merit pentru sportivi olimpici, de exemplu, şi care nu se referă la pensie. Nu este pensie pentru că nu este legată de vârsta de pensionare. Au amestecat totul, ca să reuşească din punct de vedere tehnic, de fapt, să oprească eventuala abrogare a pensiilor speciale. Cât despre plafonarea pensiilor speciale – acele pensii nesimţite – nici măcar nu s-a luat în discuţie astăzi”, a spus Seidler.

În ceea ce priveşte dublarea alocaţiilor, deputatul a declarat că înţelege nevoie suplimentării fondurilor respective, dar trebuie avută în vedere încadrarea în ţinta de deficit bugetar de…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x