Semnal de alarmă de la Bruxelles, înainte de preluarea președinției Consiliului UE! Juncker: „Cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni.

Acesta a spus că România este „din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită” pentru misiunea de şase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag.

Cu toate acestea, Juncker crede că „guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.

Juncker a mai spus şi că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană.

„Un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul preşedinţiei Consiliului”, a afirmat preşedintele Comisiei Europene.

România va prelua de la 1 ianuarie 2019 preşedinţia semestrială a UE. Luna trecută, președintele Klaus Iohannis a declarat că țara nu este gata să-şi asume preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

Citește și:

Micul geniu! Libertatea a vorbit cu Robert Zicman, copilul de 7 ani inclus în 1% cei mai inteligenţi oameni din lume! – FOTO

Post-ul Semnal de alarmă de la Bruxelles, înainte de preluarea președinției Consiliului UE! Juncker: „Cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE” apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata