Semnal de alarmă de la Bruxelles, înainte de preluarea președinției Consiliului UE! Juncker: „Cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni.

Acesta a spus că România este „din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită” pentru misiunea de şase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag.

Cu toate acestea, Juncker crede că „guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.

Juncker a mai spus şi că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană.

„Un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul preşedinţiei Consiliului”, a afirmat preşedintele Comisiei Europene.

România va prelua de la 1 ianuarie 2019 preşedinţia semestrială a UE. Luna trecută, președintele Klaus Iohannis a declarat că țara nu este gata să-şi asume preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

Citește și:

Micul geniu! Libertatea a vorbit cu Robert Zicman, copilul de 7 ani inclus în 1% cei mai inteligenţi oameni din lume! – FOTO

Post-ul Semnal de alarmă de la Bruxelles, înainte de preluarea președinției Consiliului UE! Juncker: „Cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE” apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata