Senat/BP a decis prelungirea cu zece zile a termenului pentru întocmirea raportului în Comisia juridică, în cazul Tăriceanu

Membrii Biroului permanent din Senat au decis, luni, prelungirea cu zece zile a termenului pentru întocmirea raportului de către senatorii jurişti în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda.

"Ne-a făcut această solicitare. Am hotărât, pe de o parte, să prelungim termenul pentru raport cu zece zile, să permitem senatorilor care doresc să studieze dosarul să vadă fiecare ce elemente are pentru a-şi concluziona un punct de vedere pentru vot şi, la fel, să existe o declaraţie de constituţionalitate, pentru că totuşi aceste documente sunt nepublice şi ideea este că cine vrea să le consulte, să ştie în cunoştinţă de cauză şi să voteze în cunoştinţă de cauză, nu neapărat să poată să expună în spaţiul public. Începând de astăzi am decis termen zece zile pentru studiere. Sperăm să nu mai fie nevoie de vreo altă prelungire", a precizat Manda.

Cât priveşte posibilitatea amânării raportului după sărbători, Manda a spus pot fi speculaţii de orice fel, însă Biroul permanent a fost sesizat "în acest moment" cu situaţia de fapt.

"Speculaţii pot să fie de orice fel, noi am fost sesizaţi în acest moment în Biroul permanent din partea Comisiei juridice cu această situaţie. Şi anume, colegi care doresc să studieze pentru a-şi formula un punct de vedere concret în ceea ce priveşte votul în plen. Am stabilit că are voie să studieze în acest termen de zece zile orice senator, cu o solicitare şi cu un angajament de confidenţialitate", a susţinut Manda.

Liderul grupului parlamentar USD din Senat, Vlad Alexandrescu, a spus că această amânare este "nejustificată", adăugând că votul pe raport în Comisia juridică s-ar fi putut da mâine, "adică la termenul care era deja prelungit o dată în cadrul Comisiei juridice".

"În Biroul permanent, preşedintele Comisiei…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata