Senat – dezbatere moțiune/ Gorghiu către PSD: Vă îndemn ca pe viitor să faceți o opoziție responsabilă la guvernarea PNL

0

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat luni, în plenul Senatului, că moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Finanţelor este generată de „frustrarea pierderii guvernării şi de pierderea alegerilor prezidenţiale cu cel mai slab scor” din istoria social-democraţilor.

„Ministrul Cîţu va beneficia, indiferent de frustrarea exprimată prin vot de PSD, de sprijinul colegilor noştri din PNL. Vă îndemn însă ca pe viitor să faceţi o opoziţie responsabilă la guvernarea PNL. De câte ori PSD a folosit acuzaţia de austeritate la adresa PNL, tot de atâtea ori s-a întors împotrivă, pentru că românii nu mai vor cadouri în bani de la bugetul de stat, cu care să se laude PSD în campania electorală. Nu îi mai mulţumeşte aşa ceva, vor infrastructură, autostrăzi, vor proiecte mari de investiţii. Acesta a fost mesajul românilor la alegeri”, a spus Gorghiu, la dezbaterea moţiunii de la Senat.

Ea consideră că un singur aspect este pozitiv în ceea ce priveşte această moţiune şi dezbaterea ei – şi anume faptul că i se oferă ministrului Finanţelor Publice oportunitatea de a spune adevărul despre guvernarea Dăncilă chiar de la tribuna Senatului.

„Pentru politicile fiscale este imperios necesar să se ştie cum stă economia în realitate după trei ani de minciună marca PSD. Şi totul trebuie să fie clar înainte de prezentarea bugetului pe 2020. Ministrul Florin Cîţu face astăzi un lucru pe care orice ministru de Finanţe responsabil ar trebui să-l facă: clarifică situaţia finanţelor publice ale României, pentru că lipsa de transparenţă din ultimii ani a fost de multe ori sancţionată de pieţe şi ne-a costat mult. PSD, prin ce a făcut ocultând realitatea, prezentând cifre coafate şi vopsite, a influenţat în rău pieţele din România. Au creat numai probleme în construcţia planurilor companiilor, investitorilor şi neplăceri cetăţenilor. Dacă se continua cu metodele PSD de genul…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata