Senat – dezbatere moțiune/ Radu Oprea (PSD): Cîțu trebuie să plece din funcție pentru că judecă și gândește greșit

0 119

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat luni că ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, trebuie să plece din funcţie pentru că „judecă şi gândeşte greşit”, încercând să impună „idei care au definit un program de guvernare anacronic”.

„V-am studiat în decursul timpului şi atunci când am fost colegi la Comisia economică şi, mai apoi, când aţi devenit ministru al Finanţelor Publice şi la început am crezut că este vorba despre o fobie, tripofobie, sau fobia găurilor. Între timp am constatat că este mult mai grav de atât şi văzând acel selfie minunat pe care vi l-aţi făcut în ziua moţiunii de cenzură am înţeles că este vorba despre narcisism şi acest lucru ne afectează pe toţi. Narcisismul dumneavoastră se manifestă prin faptul că neapărat profeţia pe care aţi făcut-o de foarte multe ori isteric, atunci când vorbeaţi despre ce face PSD la guvernare, trebuie să se îndeplinească astăzi şi trebuie să găsiţi toate mijloacele ca cei 4,4% deficit să fie reali. Nu contează dacă nu mai colectăm în ultimele 2 luni, nu contează că am dat drumul la un desfrâu al cheltuielilor publice, contează doar dumneavoastră şi profeţia dumneavoastră că vom avea 4,4% deficit. Nicio instituţie europeană, nicio instituţie mondială, fie că vorbim de FMI, fie că vorbim de Comisie, fie că vorbim de alte instituţii, niciuna astăzi nu prognozează un deficit de 4% măcar”, a spus Radu Oprea, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii „Guvernare PNL, numele tău este austeritate”.

El a adăugat că declaraţiile lui Cîţu despre deficit au făcut „să explodeze cursul euro/leu, lucru care are impact asupra tuturor românilor”.

Oprea a adăugat că motivul principal pentru care ministrul Finanţelor ar trebui să plece ţine de „ideile pe care le-a introdus în programul de guvernare”.

„Sunt idei care au definit un program de guvernare anacronic (…). Retorica FMI, a BM, a CE s-a schimbat mai ales după criza din…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata