Şerban Nicolae: Cred că ar trebui preluat modelul din PE ca procurorul general al României să fie numit de Parlament

0 103

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, miercuri, referitor la votul în cazul Laurei Codruţa Kovesi pentru Parchetul European, că ar trebui preluat modelul din Parlamentul European ca procurorul general al României să fie numit de Parlament.

"E o idee bună, eu cred că ar trebui să preluăm acest model, eu cred că am putea să ne gândim la o modificare legislativă, este un model corect ca procurorul general al României să fie numit de Parlament prin vot, probabil să instituim o procedură prin care ministrul Justiţiei selectează o serie de candidaţi, CSM face un triaj profesional, după care la Parlament facem audieri publice în cele două comisii juridice şi Parlamentul să voteze procurorul general al României. Cred că e o idee bună, e un model pe care putem să-l luăm în considerare, dacă merge la Parlamentul European", a declarat Nicolae, la Parlament, întrebat despre votul din comisia LIBE pentru numirea Codruţei Kovesi la Parchetul European.

Întrebat dacă este o palmă la adresa PSD votul în cazul lui Kovesi, Şerban Nicolae a spus: "De ce să fie o palmă, nu sunt propuşi de guverne" (candidaţii pentru Parchetul european – n.r.).

"Dacă e să fim cinstiţi, mai ales din punct de vedere profesional, mai ales în comparaţie cu ceilalţi candidaţi, doamna Kovesi nu există. Nici până în ziua de astăzi nici dumneavoastră (…) nu aţi identificat niciun rechizitoriu făcut de Laura Codruţa Kovesi. (…)Măcar să vedem ceva profesional. În legătură cu votul, dacă sunteţi de acord cu mine că votul politic este unul corect la numirea unui şef de Parchet de asemenea rang, eu cred că ar trebui să susţineţi, prin campanii cu Will Smith, Harrison Ford, ca şi în România să adoptăm acelaşi nivel, şefii de Parchete să fie numiţi de Parlament", a adăugat senatorul PSD.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata