Sesiune de informare a cetăţenilor britanici despre situaţia post-Brexit/ Ambasadorul Noble: Comunitatea de expaţi – mai variată

0 112

Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, a participat miercuri la o întâlnire cu aproximativ 200 de membri ai comunităţii britanice din zona Capitalei, pentru a le răspunde la întrebările privind situaţia lor post-Brexit, diplomatul precizând, pentru AGERPRES, că îngrijorările lor cele mai mari vizează asigurările medicale şi accesul la piaţa muncii.

"Este o comunitate mai variată decât v-aţi imagina. (…) Avem cetăţeni vulnerabili. Nu toţi britanicii din România au o situaţie socială foarte bună. E o tendinţă de a crede că toţi sunt oameni de afaceri de succes. Nu e cazul", a declarat Noble.

Întâlnirea de la Bucureşti face parte dintr-o serie de întruniri de informare a cetăţenilor din Regatul Unit, care a început, marţi, la Cluj-Napoca şi va continua, săptămâna aceasta, la Iaşi, Timişoara şi Braşov.

"Sperăm să vedem cetăţeni britanici care răspund invitaţiei noastre şi care vor auzi de la noi şi de la colegii români care sunt detaliile legate de viaţa lor cotidiană în România, odată ce Marea Britanie nu va mai fi membră a Uniunii Europene", a afirmat Noble.

Ambasadorul a subliniat că scopul întâlnirilor este de a oferi detalii "punctuale".

"Tot ce li s-a oferit până în prezent au fost garanţii la modul general din partea Guvernului Britanic, despre prioritatea pe care Executivul o are vizavi de păstrarea drepturilor lor, post-Brexit. Pentru că am avut discuţii fructuoase cu Ministerul român de Externe, din partea Executivului român, acum le putem vorbi despre propuneri care se configurează, propuneri asupra cărora Guvernul român s-a decis", a afirmat diplomatul.

Cu o zi în urmă, după cum a adăugat el, la Cluj-Napoca a aflat care sunt câteva dintre temele ce îi îngrijorează pe cetăţenii britanici din România.

"Problema care a fost recurentă, la discuţiile din Cluj, a fost accesul lor la serviciile medicale. În oferta Marii Britanii…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x