Seychelles intenţionează să fie prima ţară care imunizează 70% din populaţie

Foto: călătorieînjurullumii.blog
0 74

Wavel Ramkalawan preşedintele Seychelles îşi propune să devină prima ţară din lume care îşi vaccinează anti-COVID-19 cel puţin 70% din populaţia adultă, a anunţat duminică, acesta odată cu debutul campaniei de vaccinare în arhipelagul est-african cu 96.000 de locuitori, transmite dpa.

Astfel, preşedintelui Wavel Ramkalawan i-a fost administrată o doză de vaccin produs de compania chineză Sinopharm, potrivit biroului prezidenţial.

În contextul imunizării, Ministerul Sănătăţii începe, luni 11 ianuaria 2021 campania de vaccinare a grupurilor cheie din populaţie, prin imunizarea cadrelor medicale.

Din punctul de vedere al preşedintelui, cele 50.000 de doze de vaccin Sinopharm, au fost donate de Emiratele Arabe Unite, însă Seychelles va mai primi 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca , donate din partea guvernului indian în cursul acestei luni, a spus Ramkalawan.

În prezent, arhipelagul Seychelles a raportat până acum 508 cazuri de infectare cu coronavirus şi un deces, conform organizaţiei de sănătate panafricane Africa CDC.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x