Siegfried Mureşan anunţă adoptarea unui raport preliminar al Parlamentului European privind înfiinţarea Fondului Monetar European

0

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, adoptarea unui raport preliminar al Parlamentului European privind înfiinţarea Fondului Monetar European (FME), cu rolul de a proteja UE de o eventuală criză economică şi financiară, care cuprinde şi amendamentul său care prevede că pot să participe şi statele membre ale Uniunii care încă nu fac parte din zona euro, dar şi-au asumat aderarea, cum este cazul României.

Potrivit sursei citate, Comisia pentru bugete şi Comisia pentru afaceri economice şi monetare au adoptat Raportul preliminar al Parlamentului European privind înfiinţarea FME, cu rolul de a proteja Uniunea Europeană de o eventuală criză economică şi financiară. Poziţia cuprinde şi amendamentul deputatului european Siegfried Mureşan (PPE/PNL) prin care cere ca la FME să poată participa şi statele membre ale Uniunii Europene care încă nu fac parte din zona euro, dar şi-au asumat aderarea, cum este cazul României, se arată în comunicat.

"Înfiinţarea Fondului Monetar European a fost propusă iniţial cu scopul de a proteja statele din zona euro de o eventuală nouă criză economică şi financiară, cum a fost cazul celei din Grecia. Din momentul în care s-a pus în discuţie acest fond am spus foarte clar că el trebuie să fie deschis şi statelor UE care nu sunt membre ale zonei euro, dar şi-au asumat aderarea la moneda unică, aşa cum este cazul României. Astfel, prin adoptarea amendamentului meu, poziţia oficială a Parlamentului European este ca România şi celelalte ţări care se află în aceeaşi situaţie să poată contribui la acest fond şi să poată beneficia de acest fond alături de statele din zona euro", a afirmat Mureşan, raportor al Grupului PPE pe raportul preliminar al Parlamentului European privind înfiinţarea FME.

El a subliniat că statele trebuie să adopte programe de reformă economică pentru a evita intrarea în criză.

"Rolul FME…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close