Sighișoara, o cetate pe placul străinilor, dar neinteresantă pentru autorități

Sighișoara este orașul în care domină istoria în adevăratul sens al cuvântului. Acesta a fost inclus de jurnaliștii spanioli pe lista celor mai frumoase cetăți medievale din Europa, chiar alături de Dubrovnik, locul în care au avut loc filmările celebrului serial Game of Thrones. România nu știe să aprecieze ceea ce are. Zidurile acestei cetăți sunt pe cale să se prăbușească, iar nimeni nu are de gând să ia vreo măsură. Este în plan o lucrare de consolidare, însă de atâția ani și până acum nu s-a făcut nimic concret.

Sighișoara este unica cetate medievală în care se locuiește, din toată Europa. În fiecare an, sute de vii de turiști calcă pragul acestui oraș, pentru a se bucura de o scurtă călătorie în timp. În plus, Sighișoara se află și într-un Top 5 cele mai frumoase orașe medievale de pe acest continent.

Jurnaliștii cunoscutei publicații spaniole El Mundo, au poziționat cetatea noastră alături de orașul Rothenburg din Bavaroa și de Dubrovnik din Croația, locul în care serialul Game of Thrones s-a filmat.

Cu toate că sunt sute de mii de străini care se bucură de frumusețile țării noastre, autoritățile își arată în continuare dezinteresul. De aceea, de-a lungul timpului, cetatea a început să dispară încetul cu încetul. În urmă cu un an, zidul cetății s-a dărâmat, iar autoritățile s-au mulțumit doar prin a cârpi zona respectivă.

Și așa cum ne așteptam, cetatea arată din ce în ce mai groaznic, deoarece lucrările de reabilitare încep foarte greu. Cu toate că ne referim la un sit UNESCO a cărui consolidare a început, pe hârtie, în urmă cu 14 ani. Edilii au de asemenea și o explicație.

„Aceste documente au trecut prin mai multe comisii, au fost la avizat la mai multe comisii si fiecare si-a exprimat pctul de vedere ceea ce imi da o siguranta ca lucrarea va fi bine facută”, a declarat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul din Sighişoara.

Specialiștii în…

Citeste continuarea Aici

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata