Coca-Cola din România investește 11 milioane de euro în fabrica din Poiana Negrii

0

Sistemul Coca-Cola din România a inaugurat o nouă linie de îmbuteliere a apei de ultimă generație la fabrica din Poiana Negrii, județul Suceava, cu o capacitate maximă de producție de 1,3 milioane de litri de apă pe zi, în urma unei investiții de 11 milioane de euro.
Investiția cuprinde o nouă linie de îmbuteliere, modernizarea unei alte linii de producție și mărirea capacității de depozitare, cea din urmă generând o creștere cu 10% a numărului de locuri de muncă.

Noua linie de îmbuteliere inaugurată are o capacitate de îmbuteliere mai mare cu 44% față de cea anterioară, păstrând consumul de energie la același nivel datorită unei eficiente energetice mult îmbunătățite. Totodată, noua investiție va determina o reducere a consumului de apă folosită în procesul de producție cu până la 6%.

„ România este una dintre cele mai importante piețe pentru Sistemul Coca – Cola , iar astfel de investit îi ne ajută să răspundem cerințelor cresc a nde ale clienților s i consumatorilor noștri pentru brandurile de ap a Dorna și Poiana Negrii. Noua linie de producție este mai rapidă, mai performanță și are un impact redus asupra mediului înconjurător, prin folosir ea unei cantitat i mai mici de apă și printr – o eficiență energetică crescută ”, a declarat Jovan Radoșavljevic, directorul general al Coca-Cola HBC România.
„Sistemul Coca – Cola România înseamnă mai mult decât cele aproape 450 de milioane de euro pe care le generam aici în fiecare an. Înseamnă , în primul rând , un parteneriat pe termen lung între Cocă – Cola și România, care ține cont de nevoia romanilor de a cons uma o apă de calitate într – un mod responsabil față de mediu. Iar această nouă investiție de peste 11 milioane de euro este încă o dovadă a importanței pe care o acordăm acestui parteneriat. De aceea, Dorna este îmbuteliată exclusiv în Plant Bottle, un amba laj reali zat în proporție de până la 30% din plante , 100% reciclabil ”, a declarat Miruna Smeureanu, Director de Marketing al Coca-Cola România.

Cola a realizat investiții cumulate în valoare de peste 210 milioane de euro pe piața locală din 1991 până în prezent.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata