Situaţie inedită în Guvernul Dăncilă: Miniştrii Paul Stănescu şi Lucian Şova refuză să demisioneze. Iohannis, aşteptat să aprobe noile numiri, la Dezvoltare şi Transporturi

0 83

Guvernul Dăncilă se confruntă cu o situaţie inedită. După remanierea de luni, din Comitetul Executiv Naţional al PSD, doi miniştri aflaţi pe lista celor care au pierdut portofoliul, Paul Stănescu de la Dezvoltare Regională şi Lucian Şova, de la Transporturi, nu şi-au dat demisia din funcţie. În plus, preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat revocarea lor, şi a refuzat şi noile propuneri pentru cele două ministere, Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi şi Ilan Laufer la Dezvoltare.

Premierul Viorica Dăncilă urmază să trimită, joi, noile propuneri de miniştri la cele două ministere unde şeful statului a refuzat variantele iniţiale.

Între timp, miniştrii Paul Stănescu şi Lucian Şova sunt aşteptaţi să îşi dea demisia. Cei doi nu au fost prezenţi la şedinţa CExN al PSD de miercuri seară.

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a afirmat miercuri că nu se agaţă „de niciun scaun”, precizând însă că îşi va face „propria analiză” şi va decide „în consecinţă”.

„Dacă, la şedinţa CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau preşedintele PSD mi-ar fi reproşat ceva legat de activitatea la minister şi mi-ar fi cerut demisia, o făceam pentru că sunt un om de onoare şi nu mă agăţ de niciun scaun! Mai mult, înaintea şedinţei, m-am întâlnit cu preşedintele Dragnea, care mi-a spus că nu-mi poate pune la îndoială competenţa ca ministru şi nicio clipă nu mi-a cerut să fac un pas în spate! Ulterior, am fost umilit inutil şi fără niciun argument, ceea ce mă face să nu intru în acest joc politicianist! Îmi voi face propria analiză şi voi decide în consecinţă!”, a precizat Paul Stănescu.

PSD este pregătit să ia o decizie, în…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x