Sorina Pintea îl susţine pe liderul PSD, în tăierea bugetelul serviciilor: „Este posibil ca aproximativ 65% din populaţia României să aibă carenţe de vitamina D, care trebuie corectate”

0 91


Ministrul Sănătăţii îl susţine pe liderul PSD Liviu Dragnea, în tăierea bugetelor serviciilor secrete, pentru a aloca banii în programe din Sănătate, precum Vitamina D. 

„Specialiştii spun că este posibil ca aproximativ 65% din populaţia României să aibă carenţe de vitamina D, care trebuie corectate. În cadrul acestui program este vorba de testarea acestei carenţe şi apoi susţinerea medicaţiei pentru persoanele care au această carenţă. Apoi este vorba de finanţarea spitalelor care vor face acest tip de analiză cu echipamentul necesar”, a punctat ministrul, la dezbaterile din comisia de Sănătate.

Bugetul Ministerului Sănătăţii din 2019 este structurat pe investiţii şi pe programe naţionale curative şi prevenţie, creşterea pe investiţii fiind de aproximativ 84%, a declarat vineri ministrul Sorina Pintea.

„Bugetul pentru investiţii al Ministerului Sănătăţii este cel mai mare pe care acest minister l-a avut vreodată şi prin comparaţie v-aş propune nişte cifre: în 2017 am avut 170 de milioane de lei, 2018 – 193 de milioane de lei, 2019 – un miliard o sută de mii de lei. Creşterea pe investiţii este de aproximativ 84%. În 2018, cu 1 martie au crescut salariile medicilor şi asistenţilor medicali până la nivelul 2022, astfel încât am ajuns la un nivel al salariilor apropiat de al ţărilor UE„”, a afirmat Sorina Pintea, la RTV.

Ea spus că în programele naţionale de prevenţie din 2019 este propus testul Panorama pentru femeile însărcinate.

„Aş începe cu programele naţionale de prevenţie, pentru că au fost foarte multe discuţii în spaţiul public legate de acel test Panorama pe care îl propunem pentru femeile însărcinate. Este vorba de un test pe care o femeie însărcinată poate să îl facă…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x