Speranță pentru copiii columbieni, care s-au prăbușit cu un avion, după descoperirea unei amprente

De Jurnalul Național Externe Lifestyle 168 citiri
3 min citire
Căutarea celor patru copii indigeni continuă, deoarece se găsesc urme de pași și fructe cu urme aparente de mușcături.

Autoritățile columbiene au găsit ceea ce cred că sunt urmele a patru copii indigeni dispăruți după un accident de avion în junglă, reînnoind speranța că ar putea fi încă în viață.

Echipele de căutare au descoperit luni ceea ce cred că este o amprentă de dimensiunea unui copil în noroi, precum și bucăți de fructe cu ceea ce par a fi mici urme de mușcături. Copiii sunt dispăruți de la 1 mai.

Un videoclip lansat de armata columbiană arată căutători redau o înregistrare vocală a părinților copiilor în efortul de a-i găsi. Un alt videoclip arată soldați mergând prin junglă strigând după copii.

Copiii zburau între Araracuara, în provincia Amazonas, și San Jose del Guaviare, un oraș din provincia Guaviare, când micul avion Cessna 206 în care călătoreau a suferit o defecțiune a motorului și s-a prăbușit în junglă.

Toți cei trei adulți din avion, inclusiv pilotul, au fost uciși.

Copiii sunt membri ai comunității indigene Uitoto și au fost identificați ca fiind Lesly Jacobombaire Mucutuy în vârstă de 13 ani, Soleiny Jacobombaire Mucutuy în vârstă de nouă ani, Tien Noriel Ronoque Mucutuy în vârstă de patru ani și Cristin Neriman Ranoque Mucutuy, care era doar 11 luni.

Informațiile preliminare de la autoritatea aviației civile au sugerat că copiii au scăpat de accident și au pornit în junglă pentru a găsi ajutor.

Acum sunt dispăruți de mai bine de patru săptămâni. Președintele Gustavo Petro a scris pe Twitter că copiii au fost descoperiți pe 17 mai, pentru a șterge postarea câteva ore mai târziu și a spus că copiii nu au fost încă recuperați.

„Am decis să șterg tweet-ul pentru că informațiile furnizate de ICBF (Institutul Columbian de Bunăstare a Familiei) nu au putut fi confirmate”, a scris Petro ulterior.

„Regret ce s-a întâmplat. Forțele militare și comunitățile indigene vor continua în căutarea lor neobosită pentru a oferi țării veștile pe care o așteaptă.”

Personalul militar a fost ajutat în căutarea lor de oameni din comunitățile indigene din apropiere. Un biberon a fost găsit în junglă săptămâna trecută, iar autoritățile cred că ar putea avea legătură cu copiii.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: ,