Stănescu, Arcaș și liderul senatorilor PSD nu au votat pentru respingerea citirii moțiunii

103

Liderul senatorilor PSD Cosmin Preda și senatorii social-democrați Paul Stănescu și Viorel Arcaș sunt cei trei parlamentari care s-au abținut la votul privind respingerea citirii moțiunii de cenzură în plenul reunit de miercuri, deși au fost prezenți în sală.

De asemenea, deputatul PSD Andrei Pop s-a abținut la votul din plenul reunit. Ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Din partea PNL au votat împotriva citirii moțiunii de cenzură, 87 de parlamentari.

Totodată, din partea PMP, 6 au votat împotrivă, 24 de la UDMR, 30 de la Pro România, 32 de la USR, 5 de la grupul minorităților și 6 neafiliați.

Patru parlamentari PSD au votat respingerea citirii moțiunii de cenzură iar un deputat, Andrei Pop, s-a abținut de la vot.

Emanuel Havrici, Cornel Itu, Horia Nasra șă Ioan Talpoș sunt parlamentarii care au votat respingerea ordinii de zi și implicit, respingerea citirii moțiunii de cenzură.

Totodată, liderul senatorilor PSD Cozmin Preda a fost prezent, însă nu a votat.

Au fost absenți 86 de parlamentari, dintre care 26 de la PSD, iar trei parlamentari nu au votat.

Moțiunea de cenzură va fi citită, joi, de la ora 10.00, dezbaterea și votul având loc joia viitoare, de la ora 10.00.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, ordinea ne zi pentru citirea moțiunii de cenzură neputând fi adoptată în plenul de miercuri. El a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu ar trebui să își dea demisia.

După votul de miercuri din Parlament, PSD are 207 voturi de partea sa, fiind 181 de voturi astăzi „pentru” respingerea ordinii de zi și 26 de social- democrați absenți, iar moțiunea de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece în Parlament. Așadar, celor de la PSD le lipsesc 26 de voturi pentru a putea respinge moțiunea de cenzură în Parlament.

Cu toate acestea, Paul…

Citeste continuarea pe News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner