Staţia Spaţială Internaţională se poate vedea cu ochiul liber din Bucureşti în această seară

277

Staţia Spaţială Internaţională va putea fi văzută cu ochiul liber din Bucureşti, în această seară între ora 19,00 şi 19:04, informează Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Capitală.

 Observatorului Astronomic, precizează că Staţia Spaţială Internaţională este singurul „satelit” al Pământului care are oameni la bord şi se va vedea ca o stea care creşte în strălucire.

„În seara de 25 ianuarie, la ora 19, nu mai devreme, nu mai târziu, priviţi cu ochiul liber înspre nord, nu foarte sus faţă de orizont. Veţi vedea cum din stânga (nord-vest) se ridică încet o stea care se mişcă spre dreapta şi creşte în strălucire. Aceasta este Staţia Spaţială Internaţională, singurul satelit cu oameni la bord, care se vede timp de patru minute. Se ridică înspre nord, creşte în strălucire, după care dispare brusc (la 19,04) atunci când intră în umbra Pământului. Urmăriţi apariţia Staţiei numai dacă cerul este senin. Dacă nu este senin vom avea şi alte ocazii”, se arată într-o postare publicată de Observatorul Astronomic pe Facebook.

sursa: digi24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata