Steagurile României şi Uniunii Europene, proiectate în această noapte pe clădirea Guvernului, pentru marcarea preluării președinției României la Consiliul UE

România va prelua, începând cu 1 ianuarie, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă de șase luni. Pentru marcarea acestui eveniment, steagurile României și Uniunii Europene, precum și logo-ul oficial al președinției noastre la Consiliul UE vor fi proiectate în această noapte pe clădirea Guvernului.

Elementele vizuale vor fi proiectate pe clădirea Palatului Victoria între 19.00 și 3.00.

„În acest mandat, am încredere că România are forţa şi pregătirea necesare să faciliteze dialogul asupra unor dosare extrem de importante pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor români şi europeni: definirea bugetului Uniunii Europene post-2020, funcţionarea Pieţei Unice Europene şi competitivitatea industriei europene, viitorul Uniunii Europene post – Brexit, aspecte legate de drepturile sociale, de agenda de securitate internă, lupta împotriva terorismului, gestionarea provocărilor determinate de migraţie. Motto-ul preşedinţiei – ‘Coeziunea, o valoare comună europeană’, dovedeşte determinarea noastră de a contribui la menţinerea unităţii, coeziunii şi solidarităţii, elemente fundamentale la nivel european”, a transmis premierul Viorica Dăncilă, printr-un comunicat de presă emis de Guvern.

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker a spus că are îndoieli că Executivul român înțelege pe deplin ce înseamnă președinția Consiliului UE. Acesta a mai spus şi că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană.

 

Citește și: Prima reacţie la nivel internaţional faţă de dubiile exprimate de Juncker legate de capacitatea României la conducerea Consiliului UE: „Să oferim şansa de a începe mandatul”

Citește…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata