Ştirbu va solicita audit al Curţii de Conturi la SRR dacă nu i se comunică ce salarii au consilierii din instituţie

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, îi va solicita, în baza legii 544, preşedintelui – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, să îi comunice ce salarii au consilierii şi diverse persoane cu funcţii de conducere de la radio, iar în cazul în care nu le primeşte va cere un audit al Curţii de Conturi la această instituţie.

"Vă voi solicita în baza legii 544 aceste date vizavi de aceste salarii ale consilierilor şi ale diverselor funcţii de conducere din instituţia dumneavoastră şi, în situaţia în care nu mi le veţi pune la dispoziţie, voi solicita un audit al Curţii de Conturi, luându-mi totodată şi libertatea, în calitatea mea de parlamentar, să mă adresez şi pe cale judecătorească împotriva instituţiei dumneavoastră, pentru că aţi fost atâţia ani de zile pe acest scaun, ştiţi destul de bine ce întrebări i-aţi adresat şi predecesorului dumneavoastră şi celorlalţi care au condus instituţia. (…) Trebuie să fim în cunoştinţă de cauză atunci când ne vom exprima votul pe bugetul instituţiei pe care o reprezentaţi", a spus Ştirbu la finalul audierilor preşedintelui – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, la Comisia pentru cultură.

El a adăugat că nu are probleme cu cei care au competenţe extraordinare, care pot ridica radioul public în audienţă, dar nu este de acord cu consilierii plătiţi cu 16.000 – 17.000 de lei.

"Salariile nu sunt mari pentru oameni cu anumite competenţe extraordinare care ar putea să ducă această instituţie mai departe, să o ridice în audienţă şi să o aducă acolo unde vrem fiecare dintre noi să fie, dar în situaţia în care ai un consilier plătit cu 16.000-17.000 de lei pe lună (…) aceste lucruri au început să devină o obişnuinţă în toate instituţiile din România sub umbrela acestei instituţii pe care noi o reprezentăm. Pe…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata