Strategia de dezvoltare a turismului balnear

0 217

Bogdan Trif, ministrul turusmului, a anuntat ca se lucreaza la Strategia de dezvoltare a turismului balnear din Romania si ca in maximum o luna aceasta va fi pe masa Guvernului.

„Avem in lucru si Strategia Balneo pe care urmeaza sa o promovam, in maximum o luna de zile o sa intre pe masa Guvernului. Este agreata de catre ei (Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania, n.r.) si chiar ne multumeau pentru acest lucru, pentru ca este o strategie pe care iti poti baza toti pasii pe care vrei sa ii faci. De la Revolutie nu am avut asa ceva, deci sunt niste masuri clare care s-au luat pe sectorul balnear, pe care nu le-a luat niciun guvern de la Revolutie incoace”, a declarat ministrul Bogdan Trif.

Ministrul a spus ca a avut discutii cu conducerea Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR) si ca in Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului National, statiunile balneoclimaterice au fost ridicate la rang de statiuni de interes national.
„Presedintele federatiei balneo a declarat public ca este multumit de politicile guvernului. Mai mult decat atat, pentru ca pe Master Planul in Turism statiunile balneo au fost ridicate la nivel de statiuni de interes national, astfel incat cofinantarea ministerului este de 90%. Guvernul Romaniei a creat si un fond special de finantare exclusiva a acestor statiuni in care primariile nu mai trebuie sa vina cu cofinantare”, a sustinut Bogdan Trif.

A vizitat baile sarate din Ideciu de Jos si Jabenita, ultima statiune a functionat din 1830 pana dupa Revolutie, cand au fost lasate in paragina.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x