Strategii pentru alegerile europarlamentare: Se conturează o alianţă PLUS-USR. Liberalii îl susțin pe Iohannis

0


Candidatura lui Dacian Cioloş, anunțată recent, la alegerile europarlamentare din luna mai aduce noi analize de strategii ale partidelor de dreapta, care împart, teoretic, acelaşi electorat cu fostul premier tehnocrat.

Acțiunea prin care Cioloş a reuşit să devină lider peste un partid deja înregistrat, ieşind din blocajul în care se afla cu Mişcarea România Împreună, l-a readus în prim-planul politicii, cu şanse de a câştiga un mandat de eurodeputat.

Acum, se conturează o alianţă Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS) – Uniunea Salvați România (USR) la alegerile europarlamentare.

Liberalii spun că nu îşi fac griji şi că partidul stă bine în sondaje. Dar planurile PNL și ale partidelor de dreapta se pot schimba, mai ales dacă un candidat cunoscut intră în jocul electoral și are potenţial de atragere a electoratului de dreapta şi a celor nehotărâţi.

Alegerile europarlamentare reprezintă  pentru fostul premier Dacian Cioloș un “examen”, fiind prima dată când candidează, după ce în funcţiile de comisar european şi de premier a fost numit, şi nu ales prin vot.

Ziarul Libertatea i-a întrebat politicienii de la USR şi de la PNL cum văd intrarea lui Dacian Cioloş în cursa pentru europarlamentare şi dacă îi afectează această decizie de pe scena politică.
USR, calcule pentru o posibilă alianţă cu PLUS la europarlamentare
Deputatul Stelian Ion spune că USR nu vede în candidatura lui Dacian Cioloş un inconvenient, deşi acesta va viza tot voturile electoratului de dreapta.

“Pe noi nu ne încurcă, dimpotrivă. Am salutat dintotdeauna apariţia unor partide noi”, a spus Stelian Ion, precizând că USR i-a făcut chiar o propunere lui Dacian Cioloş, la un moment dat, să vină…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata