Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru linia feroviară Coşlariu – Cluj-Napoca, lansat de CFR SA

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a lansat licitaţia deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic necesare modernizării liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca, astfel încât trenurile de călători să poată circula cu o viteză maximă de 160 km/h, iar cele de marfă cu 120 km/h, potrivit unui comunicat al companiei remis miercuri AGERPRES.

În contextul fondurilor şi distanţelor, lungimea liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca este de aproximativ 99 de kilometri, iar valoarea estimată a contractului pentru modernizarea acestei linii este de peste 52,32 milioane de lei, sursa de finanţare fiind asigurată în procent de 85%, din finanţare externă nerambursabilă.

„Studiul de fezabilitate şi Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe Coşlariu – Cluj-Napoca au drept scop identificarea soluţiei optime din punct de vedere tehnic, economic şi operaţional, ţinând cont de conformarea în relaţie cu standardele europene şi cerinţele de interoperabilitate la nivelul reţelei feroviare româneşti”, se menţionează în comunicat.

Din punct de vedere al companiei, obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Coşlariu şi Cluj-Napoca pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate, precum şi îndeplinirea următoarelor obiectivelor specifice, respectiv creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secţiune şi a numărului de călători, inclusiv a numărului de turişti.

Pe de alţă parte, se urmăreşte creşterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern şi internaţional şi îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.

„Valoarea estimată a contractului este de 52.329.361,16 RON, sursa de finanţare fiind asigurată în procent de 85%, din finanţare externă nerambursabilă, acordată CNCF CFR SA conform Acordului de Finanţare nr. INEA/CEF/TRAN/N2019/2091833/22.10.2020, respectiv 15% finanţare naţională, alocată de la Bugetul de Stat. Durata contractului este de 23 de luni”, se arată în comunicat.

De altfel, anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în în Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice (SICAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Însă, termenul limită pentru primirea ofertelor, din cadrul acestei licitaţii deschise, este 29 martie 2021.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata