Summit PPE/Boc: Investiţia în educaţie – cea mai sigură; Flutur: Să convingem autorităţile să facă investiţii în infrastructură

0 99

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat sâmbătă că investiţia în educaţie este cea mai sigură din lume, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat necesitatea investiţiilor în infrastructură.

"Din punctul meu de vedere, investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume, pentru motivul că este lipsită de grija falimentului. Niciodată investind în educaţie nu vom avea riscul falimentului", a precizat Emil Boc, la Summitul liderilor locali şi regionali ai PPE, care se desfăşoară la Bucureşti.

El a arătat că 20% din impozitele şi taxele locale pe care le plătesc cetăţenii Clujului se întorc în educaţie.

"Asta voi face în continuare", a anunţat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a menţionat că toate şcolile sunt conectate la internet.

"Mai avem două obiective: de a reţine părinţii şi copiii acasă în România. Avem o resursă umană uriaşă, valoroasă. Nu ne preocupă doar învăţământul universitar, care este fanion (…), dar ne preocupă şi slujbele din viaţa de zi cu zi şi avem un contact cu mediul de afaceri pentru a vedea slujbele care sunt necesare", a adăugat Boc.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PNL, a subliniat necesitatea investiţiilor în infrastructură.

"Aştept de la viitoarea conducere a Comisiei Europene (…) ce pârghii ar putea exista să convingem, să determinăm un guvern naţional să facă investiţii în infrastructură, să lege zonele sărace de celelalte părţi ale ţării. (…) Altfel, diferenţa dintre noi şi celelalte regiuni este de 50 – 60% în minus şi acesta nu este un lucru bun şi nu suntem încurajaţi chiar dacă facem absorbţie. Dacă nu ai legătură cu o autostradă nu este în regulă. Aici e bătălia noastră – cum convingem autorităţile naţionale şi ce pârghii poate găsi…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x