Summit PPE/ Manfred Weber: Şi în România sunt discursuri populiste, antieuropene

0 107

Candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat sâmbătă că şi în România există partide care folosesc discursuri populiste şi antieuropene.

"Există discursuri împotriva Europei, discursuri populiste, antieuropene, anti-Bruxelles şi în felul acesta creşte popularitatea. Acestea se întâlnesc peste tot în Europa şi cred că este cazul şi în România", a spus Weber, în conferinţa de presă organizată la finalul Summitului liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care a avut loc la Bucureşti.

El a vorbit şi despre protestele magistraţilor din România, faţă de care şi-a exprimat respectul.

"Cred că, pentru viitor, UE trebuie să implementeze un fel de mecanism obligatoriu pentru statul de drept, să garanteze că aceste principii fundamentale sunt garantate în toată Uniunea Europeană. (…) Eu, ca şi candidat, vreau să propun un astfel de mecanism privind statul de drept, care să garanteze pe termen lung stabilitatea valorilor noastre. Aceste valori nu sunt sub presiune doar în interiorul UE, ci există şi o chestiune globală şi putem, ca europeni, să ne prezentăm lumii externe – în Africa, în Rusia, în China – şi să le spunem 'vă rugăm să respectaţi modul de viaţă european, cu democraţie, libertatea de exprimare, libertatea presei' şi putem să facem aceste lucruri doar dacă implementăm aceste valori şi la nivel intern în mod corespunzător", a arătat Manfred Weber. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x