Summit PPE/ Manfred Weber: Trebuie să creăm condiţii de trai egale în întreaga Europă

0 105

Candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, a afirmat sâmbătă, în prezentarea viziunii sale asupra viitorului UE şi a principalelor linii ale programului Partidului Popular European pentru şefia CE, că va lupta pentru acelaşi nivel de trai în toată Europa.

"Am 46 de ani şi am crescut în Bavaria. Generaţia mea poate să spună că în Europa, peste tot, guvernează libertatea şi pacea. (…) Acest lucru este posibil pentru că lideri din partea familiei PPE au reuşit să facă acest lucru. Eu lupt împotriva tuturor celor care vor să distrugă Europa de azi, împotriva naţionaliştilor, populiştilor. (…) Această Europă a fost construită de noi. Suntem mândri şi o vom apăra şi pe viitor. Trăim în cea mai bună Europă pe care am avut-o vreodată, (…) dar mai sunt multe lucruri de rezolvat. Primul mesaj al Manifestului PPE este că eu visez la o Europă mai bună. În calitate de preşedinte al Comisiei Europene îmi doresc să lupt pentru o Europă în care nimeni nu va mai fi forţat să îşi părăsească regiunea din care locuieşte din motive financiare. Trebuie să luptăm pentru o Europă în care toată lumea să se bucure de aceleaşi condiţii de trai", a declarat Manfred Weber, la Summitul liderilor locali şi regionali ai PPE, desfăşurat sâmbătă la Bucureşti.

El a spus că în calitate de preşedinte al Comisiei Europene va fi în favoarea politicilor regionale de dezvoltare, a dezvoltării infrastructurii.

"3,5 milioane de români au părăsit România în ultimii ani. O treime din tânăra generaţie a părăsit această ţară. Şi asta nu poate să fie acceptat. De aceea trebuie să creăm condiţii de trai egale. (…) Să oferim tinerilor un viitor mai bun, mai ales în zonele rurale. Trebuie să fin deschişi pentru comerţ, ca europeni. 1,1 milioane de români lucrează în sectoare unde se produc produse pentru export, pentru ţări terţe, nu pentru UE. E foarte mult….

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x