Summitul european al regiunilor şi oraşelor – joi şi vineri, la Bucureşti; comisarul Corina Creţu, prezentă la eveniment

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, va participa, joi şi vineri, la Bucureşti, la cel de-al 8-lea Summit european al regiunilor şi oraşelor.

Potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România, înaltul oficial european va susţine unul dintre discursurile principale din cadrul reuniunii, având ca temă consolidarea politicii de coeziune în UE, şi va dezbate cu reprezentanţii autorităţilor locale şi regionale beneficiile aduse de fondurile structurale şi de investiţiile europene.

"Politica de coeziune are un rol esenţial în consolidarea economică şi socială a tuturor regiunilor din UE. Cetăţenii, regiunile şi oraşele au fost întotdeauna punctul central al acestei politici şi au beneficiat în mod direct de aceasta. În perioada actuală de programare, politica de coeziune oferă regiunilor multiple posibilităţi pentru a face faţă diverselor provocări cu care se confruntă, precum şi pentru a sprijini potenţialul lor unic de dezvoltare. De asemenea, oraşele şi autorităţile locale contribuie la dezvoltarea armonioasă a Europei. În prezent, peste 1.000 de strategii teritoriale şi locale din întreaga Uniune Europeană beneficiază de un sprijin financiar de peste 30 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din bugetul politicii de coeziune pentru perioada 2014 – 2020", a declarat Corina Creţu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În cadrul conferinţei cu autorităţile locale din România, organizată în marja summitului, comisarul Corina Creţu va discuta despre politica de coeziune a Uniunii Europene în perioada 2021 – 2027.

De asemenea, înaltul oficial european se va întâlni cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi cu Magnus Berntsson, preşedintele Adunării Regiunilor Europene (AER).

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, se vor adresa participanţilor la eveniment prin intermediul…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata