Supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time – eliminate

0 53

Supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor de muncă part-time vor fi eliminate începând cu 1 ianuarie 2020, conform unui proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal, adoptat miercuri de Camera Deputaţilor cu 280 de voturi „pentru”, un vot împotrivă şi două abţineri.

Astfel, de la 1 ianuarie 2020 ar urma să fie eliminată supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial, în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

Proiectul, adoptat de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional, a fost iniţiat de 53 de parlamentari liberali.

În cadrul dezbaterilor, deputatul PNL Robert Sighiartău a subliniat că proiectul reprezintă „o măsură reparatorie, benefică” atât pentru nivelul de trai al românilor, cât şi pentru economia românească. El a adăugat că, deşi în momentul în care a fost introdusă supraacciza a fost invocată utilizarea banilor colectaţi în vederea construcţiei de autostrăzi, acest lucru nu s-a întâmplat. În ce priveşte eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, Sighiartău a declarat că nu este posibil ca „într-un stat normal să munceşti două ore şi să plăteşti taxe pentru opt ore”.

„Din păcate, această supraacciză, care a fost eliminată pentru scurt timp în 2017, iar după eliminare preţul combustibilului la pompă a scăzut semnificativ, a fost reintrodusă de Guvernul PSD Tudose cu acelaşi argument: că se vor face mai multe autostrăzi. Ceea ce nu s-a întâmplat”, a declarat el.

Claudiu Năsui (USR) a apreciat şi el proiectul ca fiind unul bun şi a reamintit că, iniţial, se preconiza ca supraacciza să fie menţinută doar până la 1 ianuarie 2017. El a precizat că, în momentul în care Guvernul Cioloş a refuzat să prelungească valabilitatea acesteia, preţul…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x