Taberele de pe litoral, vacanța ideală pentru copii

Vacanța mare a început deja, iar foarte mulți copii s-au îndreptat deja către taberele de vacanță de la malul mării. Cu toate acestea, părinții celor mici nu prea mai au variante de alegere. Mai există doar trei tabere de stat funcționale. Tabăra din Năvodari, care pe vremuri primea și câte 12.000 de elevi, acum nu a rămas decât o umbră a ceea ce a însemnat la un moment dat. Acum, nici alimentarea cu apă nu este funcțională.

Câțiva copii în vârstă de 10 ani au așteptat un an de zile pentru a se întâlni din nou cu marea. Din momentul în care au ajuns în tabăra din Eforie Sud, starea lor de spirit s-a schimbat complet. Nu și-au despachetat bine bagajele, că au și alergat pe plajă.

La prânz, nu există nimeni care să asiste în bucătărie. Pentru elevii care au dat buzna în taberele de pe litoral, trebuie să fie gata 120 de porții de mâncare, pentru prânz.

Aceștia au putut mânca ciorbă de perișoare și pilaf de orz cu ciuperci și carne la tavă.

Pentru bucuria copiilor, părinții au plătit în jur de 500 de lei. Iar organizatorii locurilor de vacanță s-au descurcat în a-i ține ocupați pe copii.

„Vom avea discotecă în aer liber, vom organiza concursuri cu miss-uri, dansuri, avem teren de volei,teren de handbal şi organizăm, la cerere, excursii atât în Constanţa, cât şi la mânăstirile din zonă”, a declarat Nicolae Ghindici, administrator tabără Eforie.

În jur de 7.000 de copii sunt pe cale să ajungă în această vară în cele 3 tabere rămase de pe litoral, în Eforie Nord, Eforie Sud și 2 Mai.

În schimb, nu putem spune aceleași lucruri despre tabăra din Năvodari, care, în urmă cu zeci de ani, era definită ca paradis al copiilor. Acum nu mai este nimic altceva decât câteva clădiri dărăpănate, cu geamuri sparte și mobilier învechit.

Practic, o ruină, în care proprietarii de la acest moment susțin că își vor aștepta elevii cu brațele deschise. Iar apa curentă nici măcar nu…

Citeste continuarea Aici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata