Tăcerea e de aur: statul a dat aproape jumătate de milion de euro pentru 7 deputaţi care n-au scos un cuvânt în plen timp de doi ani


Libertatea a întocmit anul trecut „lista ruşinii”, cu senatorii şi deputaţii care într-un an de mandat nu s-au ridicat din bancă pentru a contribui la lucrările Parlamentului decât atunci când au depus jurământul, pentru 15 secunde.
Datele de atunci au arătat că 18 deputaţi şi 3 senatori nu s-au evidenţiat cu nimic la lucrările Parlamentului, în timp ce erau discutate legile ţării.
Am vrut să vedem dacă această situaţie s-a rezolvat sau ei câştigă în continuare salarii de mii de euro fără să se implice la lucrările plenului.
Acum, la jumătatea mandatului, sunt în continuare 7 parlamentari în această situaţie, care nu s-au ridicat o dată măcar din bancă pentru a vorbi de la tribună.
Libertatea vă spune cine sunt aceştia şi cât a costat bugetul ţării tăcerea celor 7.

Dacă regulamentele din Parlament şi Constituţia nu ar cere ca cei care deţin funcţii publice să rostească un jurământ atunci când preiau postul, unora nu le-am fi auzit glasul timp de un mandat. În anii trecuţi am văzut că sunt deputaţi şi senatori care parcă au luat un altfel de jurământ – al tăcerii. Şi 4 ani nu au deschis gura nici măcar odată.

Anul trecut, Libertatea a verificat care este situaţia cu acutalii noştri parlamentari, la un an de la preluarea mandatului. A reieşit că 18 deputaţi şi 3 senatori au fost dezinteresaţi de ce se întâmpla în plen sau pur şi simplu n-au considerat că au ceva relevant de spus. La un an distanţă, peste jumătate dintre ei au rezolvat problema: cel puţin o dată au vorbit. Alţii, însă, în număr de şapte, au tăcut în continuare. Mâlc.

Cei 7 care n-au zis nici «pâs»

Iată lista lor: Nicolae Bănicioiu (independent), Mihai Valentin Popa (PSD), Ciprian Constantin Şerban…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata