Taison, jucătorul lui Șahtar, eliminat

0

 Taison Barcellos Freda (31 de ani), fotbalistul echipei Șahtar Donețk, a fost eliminat în timpul partidei cu Dinamo Kiev, scor 1-0. Jucătorul brazilian a reacționat nervos în urma unor presupuse atacuri rasiste ale galeriei formației oaspete, iar arbitrul a decis să îi arate cartonașul roșu.

În minutul 74, după un fault comis de Taison asupra lui Arthem Shabanov, galeria lui Dinamo Kiev a reacționat, iar potrivit clubului Șahtar Donețk, fotbalistul brazilian, dar și conaționalul Dentinho, ar fi fost ținta unor atacuri rasiste. Nemulțumit de cele întâmplate, Taison a arătat degetul mijlociu spre fanii echipei din capitala Ucrainei, a șutat mingea spre aceștia, iar ulterior a părăsit terenul în lacrimi.

Potrivit BBC, arbitrul partidei a decis să scoată cele două formații de pe teren pentru cinci minute, iar ulterior i-a arătat cartonașul roșu lui Taison.

„E groaznic când au loc astfel de evenimente în fotbal. Fotbalul are nevoie de fani adevărați, nu oameni care să vină la stadion și să se comporte astfel, nerespectând sportivii. Trebuie lucrat la asta pentru că ne deranjează pe toți. Dentinho, Taison și ceilalți băieți se simt groaznic acum”, a declarat Marcos Antonio, mijlocașul echipei Șahtar Donețk.

Prin intermediul unui comunict, clubul Șahtar Donețk a anunțat că „se opune categoric oricărei manifestări sau forme de rasism, discriminare rasială sau xenofobie”.

De asemenea, oaspeții de la Dinamo Kiev au anunțat, tot într-un comunicat, că vor colabora cu adversarii la orice anchetă necesară: „Considerăm pripite acuzațiile de vinovăție ale fanilor noștri, în condițiile în care ancheta în acest caz nu a început încă. Așteptăm cu nerăbdare începerea investigației și suntem gata să colaborăm serios. Dacă se va dovedi vinovăția, vom lua toate măsurile necesare pentru a izola astfel de indivizi nu numai de fotbal, ci și față de societate. Așteptăm să fie lansate fotografii și videoclipuri care ar putea face lumină în acest incident”.

Șahtar Donețk a câștigat meciul cu rivala Dinamo Kiev, scor 1-0, duminică, în runda cu numărul 14 din Ucraina. Unicul gol al partidei a fost înscris de Kryvstov, în minutul 19. În urma acestui rezultat, Șahtar se menține pe primul loc, cu 40 de puncte, în timp ce Dinamo Kiev se află pe locul patru, cu 27 de puncte.

 

Sursa: News24.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata