Țânțarii, din ce în ce mai agresivi

În afară de multe pagube și alte probleme, ploile au lăsat în urma lor și foarte mulți devoratori ai verii, țânțarii. Comparativ cu anii trecuți, aceștia sunt din ce în ce mai mari și mai agresivi. Țânțarii își aleg cu mare atenție țintele, în funcție de grupa de sânge dar și de culoarea hainelor. În București, prima dezinsecție din acest an se face abia acum.

În parc, în case sau pe străzi, țânțarii parcă roiesc din ce în ce mai tare, cu toate măsurile pe care oamenii le-au luat împotriva acestora.

În București, la mijlocul lunii iunie, abia acum a fost semnat un contract pentru dezinsecție. Abia în această dimineață au apărut utilaje care pot stropi parcurile cele mai mari. Ca tot orașul să fie acoperit de soluții contra acestor insecte extrem de sâcâitoare, va fi nevoie de cel puțin 7 zile.

„Practic, s-au făcut trei tratamente pentru ţânţari atunci când vremea a permis. E o mobilizare mai mare, pentru că intrăm pe mai multe zone decât au fost cuprinse în planul de anul trecut”, a afirmat Sorin Chiriţă, administrator public Municipiul Bucureşti.

Țânțarii pot fi cu ușurință transmițătorii unor boli foarte grave, mai ales acum când sunt din ce în ce mai mari și mai agresivi.

„Există riscul îmbolnăvirii de malarie şi sunt şi celelalte afecţiuni foarte rare, precum encefalita japoneză. Poate fi un mecanism alergic, respectiv să facem alergii. Mai ales copiii sunt expuşi. Categoric este o situaţie supărătoare”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase.

După ce plolile s-au încheiat iar temperaturile au crescut la loc, insectele s-au înmulțit extrem de tare în Oradea.

În Constanța s-au luat alte tipuri de măsuri de protecție. Aici, lacurile și microrezervațiile au fost populate cu specii ce consumă larvele de țânțari și le consumă ce-i drept, în număr cât mai mare.

Medicii atenționează faptul că, țânțarii își aleg țintele în funcție de grupa sanguină, transpirația, alimentația sau chiar și culoarea hainelor. De aceea, este esențial să purtăm haine în culori cât mai deschise și să folosim de altfel și soluții care vor acoperi mirosul uman, care implicit va ține la distanță inamicii.

sursa glow.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata