Târgul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

40

De vineri până duminică, între orele 10,00 – 18,00,  târgul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, unde meşteri iscusiţi prezintă obiecte lucrate de ei, va fi deschis, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

„Găsiţi la târg ceramică pictată cu motive populare româneşti, icoane şi pristolnice, mic mobilier săsesc, covoare ţesute la război, ii, chimire şi cătrinţe, ipingele şi opinci, păpuşi îmbrăcate în costume tradiţionale – personaje din lumea satului. Artizani talentaţi expun lucrările create de ei cu multă ingeniozitate, acestea putând fi cadouri deosebite pentru cei care îşi celebrează ziua onomastică: bijuterii din flori presate, din argint sau din piese de ceas, articole vestimentare din lână împâslită sau pictate manual, îmbrăcăminte şi accesorii din piele, vitralii şi obiecte de decor din lavandă, jucării croşetate din fibre naturale”, informează un comunicat al Muzeului Ţăranului transmis, miercuri, AGERPRES.

În curtea interioară, iubitorii de antichităţi ţărăneşti pot cumpăra lăzi de zestre, ciubere şi lingurare, bancuri de lucru sau diferite unelte vechi de gospodărie.

Tot vizitatorilor li se va oferi ocazia unei călătorii culinare deosebite: fructe şi legume proaspăt culese, miere şi palincă, plăcinte şi sarailii, prăjituri de casă şi sucuri de cătină.

„Bucătarii sunt pregătiţi cu mămăliguţă cu brânză de burduf la cuptor, ghiveci de legume, sărmăluţe la ceaun şi clătite fierbinţi. Nu vor lipsi de pe grătar frigăruile şi cârnăciorii de porc. Pentru sâmbătă şi duminică, atunci când este dezlegare la peşte, doritorii pot savura păstrăv fript sau borş pescăresc”, se arată în comunicat.

Publicul este rugat să respecte normele de distanţare fizică şi să manifeste responsabilitate faţă de sănătatea proprie şi a celorlalţi.

Târgul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel este organizat de Fundaţia Kogaion 115.

Accesul se face prin strada Monetăriei, iar ieşirea prin bd. Ion Mihalache si este libera.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata