Tari de vizitat cu bani putini

Majoritatea oraşelor din Europa au un farmec aparte dat de numeroasele monumente istorice. Farmecul însă vine cu un preţ pe măsură, de multe ori peste posibilităţile celor cu venituri medii. Exista însă şi excepţii. Cei cu un buget de criză pot vizita, cu bani puţini, câteva ţări cu istorie bogată dacă ştiu să-şi aleagă cu grijă destinaţiile.

În capitala Bulgariei se regăseşte cel mai extravagant lăcaş de cult din Balcani, faimoasa catedrală Alexander Nevski. Sofia mai găzduieşte muzee etnografice şi arheologice, dar şi numeroase galerii de artă. Iar ca totul să fie şi mai convenabil, nici nu trebuie să aruncaţi bani pe taxi, toate aceste atracţii fiind poziţionate în centrul vechi al oraşului, la o distanţă mică una de alta. Dacă vă surâde ideea, trebuie să ştiţi că pe site-ul infoturism.ro găsiţi pachete speciale numite „city-break” începând de la doar 88 de euro. În preţ este inclusă cazarea pentru trei nopţi la un hotel de trei stele. Transportul nu este inclus în preţ, dar, dat fiind distanţa relativ mică, puteţi opta pentru o excursie cu maşina proprie sau cu una închiriată. Aceasta ar fi cea mai bună variantă, mai ales că astfel puteţi să faceţi o vizită şi în Plovdiv, oraş în care se află vestigii şi ruine din perioada Imperiului Roman. Dacă însă preferaţi un drum cu avionul, biletele Bucureşti-Sofia se găsesc la preţuri rezonabile.

Polonia, o ţară plină de istorie
Oraşe precum Gdansk, Cracovia, Gdinya, Wroclaw, Poznan sau Lodz sunt înţesate de monumente istorice şi merită vizitate cel puţin o dată în viaţă. Atracţia principală a Poloniei rămâne însă Varşovia. Chiar dacă centrul vechi al oraşului a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost reconstruit după încheierea conflictului, arhitecţii străduindu-se ca noua faţă a oraşului să fie cât mai apropiată de cea veche. În plus, spre periferie puteţi vedea clădiri…

Citeste continuarea Aici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata