Tăriceanu a subliniat dorinţa României de a dezvolta un parteneriat aprofundat în domeniul ştiinţific, la întâlnirea cu ambasadorul Israelului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit, miercuri, pe ambasadorul Israelului în România, David Saranga, aflat într-o vizită de prezentare, prilej cu care oficialul român a subliniat dorinţa ţării noastre de a dezvolta un parteneriat aprofundat în domeniul ştiinţific şi al noilor tehnologii cu acest stat.

"Dl. Călin Popescu-Tăriceanu a reafirmat importanţa diplomaţiei parlamentare în cadrul dezvoltării relaţiilor bilaterale, această componentă fiind liantul întăririi legăturilor în multiple domenii de activitate. Domnia sa a subliniat dorinţa României de a dezvolta un parteneriat aprofundat în domeniul ştiinţific şi al noilor tehnologii cu Israelul şi de a intensifica cooperarea în domeniul economic şi al schimburilor comerciale", informează un comunicat al Biroului de presă al Senatului, transmis miercuri AGERPRES.

De asemenea, a fost trecută succint în revistă situaţia din Orientul Mijlociu.

Potrivit comunicatului, preşedintele Senatului a evidenţiat faptul că autorităţile române acordă o importanţă deosebită combaterii antisemitismului, care se concretizează în perioada preşedinţiei rotative a Consiliului UE exercitate de România prin organizarea la Bucureşti, în luna martie a acestui an, a unei conferinţe cu tema combaterii negării Holocaustului.

Călin Popescu-Tăriceanu l-a felicitat pe noul ambasador israelian pentru numirea în funcţie şi l-a asigurat de sprijinul autorităţilor române în îndeplinirea mandatului domniei sale, pentru aprofundarea şi diversificarea relaţiei bilaterale în toate domeniile de interes reciproc, mai informează sursa citată. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata