Tăriceanu: Am ajuns în ultimul ceas pentru a hotărî măsuri astfel încât abuzurile să nu mai fie posibile

129

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prezent duminică la şedinţa Consiliului Naţional al PSD, şi-a exprimat convingerea că a sosit "ultimul ceas" în care Puterea şi Opoziţia se mai pot aşeza la aceeaşi masă pentru a hotărî măsurile care trebuie luate astfel încât abuzurile să nu mai fie posibile.

"Consider că am ajuns în ultimul ceas în care ne mai putem aşeza la masă, Putere şi Opoziţie, Parlament şi Guvern, preşedinte şi societate civilă, pentru a hotărî măsurile care trebuie luate pentru ca abuzurile să nu mai fie posibile, pentru ca justiţia să devină accesibilă oricui, iar nedreptăţile să fie pe cât posibil îndreptate. Şi dacă ei nu vor să o facă, o putem face noi, pentru că datorăm asta miilor de familii pe care sistemul le-a abuzat şi pentru că a venit timpul să iertăm, să ne unim şi să întoarcem o pagină pe care nimeni nu o consideră că este exemplară sau pentru mândria noastră, este ruşinea noastră", a spus preşedintele Senatului.

El a adăugat că marea majoritate a românilor sunt conştienţi că în justiţia din România "s-au produs grave abuzuri" cu implicaţii majore în viaţa politică, economică şi socială a ţării. Tăriceanu a adăugat că aceste abuzuri au avut drept consecinţă deteriorarea vieţii politice şi acapararea mediului economic de către oameni şi companii "apropiate statului paralel".

"Implicarea în mediul politic a procurorilor, serviciilor de informaţii sau a instanţelor s-a făcut întotdeauna în mod partizan. Aşa s-a ajuns ca un număr redus de persoane – ca Maior şi Coldea, cum este doamna Kovesi şi Livia Stanciu – să stabilească cine poate fi preşedintele României sau cine poate fi ministru, până la cine poate fi numit director general într-un minister sau altul. Lucrurile au luat-o complet razna începând cu anul 2010 şi sistemul nu a dat înapoi nici după schimbarea locatarului de la Cotroceni. Dimpotrivă. Înalţilor…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner