Tăriceanu: Compania de Autostrăzi s-a angajat ca anul acesta să termine un număr record de kilometri – 180

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că pentru anul acesta Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-a angajat să termine 180 de km de autostradă.

"Noi am avut o discuţie foarte serioasă, unde cei de la Compania de Autostrăzi au venit cu toate graficele referitoare la lucrările care sunt în curs de derulare şi care au şanse să se finalizeze anul acesta. Anul acesta s-au angajat că vor finaliza tronsonul Lugoj – Deva – 47 km, Sebeş – Turda, legătura între culoarul 4 şi autostrada Transilvania – 41 km, Iernut – Câmpia Turzii – 33 km, Suplacu – Nădăşelu – 96 km, proiectare şi execuţie în 2020, Sibiu – Făgăraş – 73 km, execuţie în 2020. Compania de Autostrăzi s-a angajat ca anul acesta să termine un număr record de kilometri, şi anume, 180 de km de autostrăzi", a spus Tăriceanu la Antena 3.

El a arătat că scopul proiectului de buget pe anul acesta este, printre altele, de a asigura coeziunea, "solidaritate faţă de regiunile care sunt defavorizate şi mai puţin dezvoltate".

"Moldova este regiunea în care această problemă a devenit critică la foarte mulţi parametri, la multe criterii. La capitolul autostrăzi, pentru Moldova avem autostrada Târgu Neamţ – Târgu Mureş, unde se lucrează la actualizarea studiului de fezabilitate şi s-au prevăzut bani în buget, pentru Ploieşti – Suceava – studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic care a început în 2018, cu finalizare în 2020, iar din 2020 începe execuţia, centura Bacăului la nivel de autostradă, cu terminarea lucrărilor prevăzute în 2019. Este prevăzut proiectul în parteneriat public privat pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi, care începe proiectarea în 2019 şi execuţia programată să înceapă în 2020, Botoşani – Târgu Frumos este deja proiectarea pentru execuţie pe sistemul informatic centralizat de achiziţii publice pentru 2019, şosele de centură – Tecuci – cu finalizare anul acesta,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata